نقش کلاژن برای پوست
کلاژن , پروتئینی است که با تشکیل کانال مولکولی , سبب ساز تول تجميل الانف
, محافظت و ترمیم سلولهای تازه در تن می شود . کلاژن سبب ساز به نیز پیوستگی سلولهای تن می گردد و ریشه این لغت از لهجه یونانی گرفته شدهاست که به معنای چسب است . میزان معلوم و ثابتی از کلاژن بایستی در تن وجود داشته باشد تا ظواهر و سعی آن سلامت باشد . فارغ از این پروتئین , تن شما فعالیتهای درونی روزانهاش , مانند آسیب و اشک را نمیتواند ترمیم و جایگزین نماید .
البته اهمیت فوق العاده کلاژن مرتبط با محافظت خواص ارتجاعی پوست است که آن را برنا , لطیف و قابل انعطاف میکند . به همین منظور در اسباب آرایش و پیرایش یا این که بعضی از اسباب جراحی از آن استفاده میشود . ولی آیا میدانستید کهاین پروتئین نقش عمدهای در ترمیم مشکلاتی نظیر شکستگی استخوان , پارگی تاندون , زخم دیدگی رباط و پارگی رگها هم ایفا میکند؟
زمانی پا به سن می گذارید , تن دیگر توان دوران جوانی را در جذب و استفاده از پروتئین غذاها ندارد و این دستور روی ساخت کلاژن در تن تأثیر میگذارد . میزان کلاژن از سن ۲۵ تا ۳۵ سالگی ۵/۱ درصد در تن کم می گردد ولی در سن ۴۵ سالگی یک دفعه تا ۳۵ درصد در تن افت مینماید . فقدان کلاژن روی نگهداری و ترمیم بافتها , موقعیت پوست , ناخنها و چه بسا بیماریهای قلبی و دردهای دیگر تأثیر میگذارد که تمامی مورد ها فوق بر اثر بالا رفتن سن تولید میشوند . به همین خاطر , به ذخیره سازی کلاژن دقت خاصی شدهاست .
مطالعات از ده سال ۷۰ در این باره آغاز شده و نشان داده که نبود کلاژن از روش تناول کردن آن سبب ساز تحریک ساخت کلاژن نو در تن میگردد . تحقیقاتی در آلمان نشان داده است که فقدان کلاژن در تن در طولانی دوران منجر ضخامت و سفتی ناخنها میشود و به طور همزمان تحقیقاتی در ایتالیا نیز اثبات کرده که کلاژن کافی در تن ۴۵ درصد سبب ساز ضخامت تارهای موی می گردد .
کلاژن از پروتئین روزمره که اخذ میکنید به دست می آید . پس مطمئن گردید بدنتان میزان حتمی را اخذ می نماید . ویتامین C نیز هنگامی با یکی ۳ دسته آمینو اسید حساس تن ادغام می گردد , کلاژن ایجاد میکند . درصورتیکه بدنتان توانمند به ذخیره سازی ویتامین C نیست , حتماً بایستی میزان کافی از آن را در رژیم غذاییتان بگنجانید وگرنه میزان کلاژن بدنتان کم می شود و پوستتان چین و چروک پیدا میکند .
کلاژن بدنتان را به صورت ارگانیک ارتقاء دهید
کلاژن کافی به میزان پروتئین دریافتی بدنتان وابسته است , پس مطمئن گردید که هر روز مواد غذایی زیر را مصرف میکنید : گوشت فارغ از چربی , ماهی , لبنیات , محصول ها سویا و صیفیجات . بعد از آن میزان ساخت کلاژن را در تن با میل کردن غذاهای دربردارنده ویتامین C ارتقا دهید . خوراکیهایی نظیر : کیوی , مرکبات علی الخصوص پرتقال , صیفی جات با برگهای سبز و قرمز رنگ .
کرمها , سرم ها و تولیدات آرایشی بهداشتی هم با مواد اولیهای محرک ساخت کلاژن در پوست قادر است نقش به سزایی در جوانسازی , شادابی و کاهش عمق چین و چروکها داشته باشد . محصول ها نگهداری از پوست خویش را با وسواس گزینش فرمایید , برندهایی با اساس ارگانیک و گیاهی شایسته ترین گزینش است .
[ بازدید : 277 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]